maandag 25 januari 2016

Reisvoorbereiding


Voor de reis moet je enkele dingen voorbereiden. In dit artikel vertellen we wat er moet gebeuren. O.a. reisdocumenten, inentingen en meer over de ziekteverzekering.



Klik HIER voor de bron van de foto


Reisdocumenten

Voor een aantal landen en regio's is een identiteitskaart voldoende. Andere landen eisen een paspoort (eventueel met visum) of ook nog een inentingsbewijs.Als er geen minimumgeldigheid van identiteitskaart of paspoort wordt vermeld, moet het document geldig zijn tijdens het verblijf.
De reisdocumenten kunt u vinden 
bij uw reisbureau, vliegtuigmaatschappij of bij de ambassade/consulaat van het land of de regio van bestemming.



Inentingen


Voor bepaalde landen is een internationaal erkend bewijs van inenting tegen bepaalde ziekten, meer bepaald gele koorts, verplicht.
Naast de gevraagde inentingen kunnen nog vele andere voorzorgsmaatregelen worden genomen die ook in België hun nut kunnen bewijzen. Bepaalde inentingen zijn alleen verplicht in een bepaald land of voor een bepaalde streek binnen dat land (malaria, typhus, hepatitis A of B...). Verder zijn er natuurrampen zoals overstromingen die epidemieën met zich kunnen brengen. 
Het internationale bewijs van inenting (gele boekje) wordt verstrekt door de arts die of het geneeskundig centrum dat de inentingen geeft. Hier krijgt u ook raad over andere voorzorgsmaatregelen.
Ziekte verzekering

Voor reizen binnen Europa is het E111-formulier vervangen door de Europese ziekteverzekeringskaart. Deze kaart is geldig voor de landen van de Europese Unie, Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Ze is strikt persoonlijk en geldig voor maximaal 2 jaar. Ze wordt, op eenvoudige aanvraag, afgegeven door uw ziekenfonds. Als u naar die landen reist, hoeft u met deze kaart slechts een deel van de kosten voor medische verzorging en hospitalisatie te betalen of krijgt u deze bij uw terugkeer naar België volledig of gedeeltelijk terugbetaald.


klik HIER voor de bron van deze informatie.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten